Ingredients
- Neules
- Nata per muntar (matèria grassa, mínim 35 %)
- Sucre glacé
Opcional:
- Cacau pur en pols (per fer crema de trufa)
- Mantega de cacauet (per fer crema de cacauet)
- Ricotta o mascarpone (per fer crema de formatge)
- Crema pastissera
- Gotes de xocolata (per fer stracciatella)
- Altres sabors…
Preparació
Podeu aprofitar les neules que van sobrar del Nadal passat i que heu trobat amagades en un racó del rebost, allà on les vam deixar perquè ningú se les mengés i, efectivament, ningú se les ha menjat perquè us vàreu oblidar que hi eren. Sigui com sigui, recepta fàcil, però molt lluïda, es pot fer més complicada elaborant farcits més treballats, però si no teniu massa temps per preparar-la, podeu fer la recepta bàsica.
Munteu la nata amb el muntador, quan comenci a agafar cos hi afegiu sucre glacé al gust (com més dolç us agradi, més sucre). Si només els voleu amb nata, la munteu fins que estigui força presa (tingueu en compte que si la bateu massa, se us separarà el sèrum del greix i acabareu amb un bol ple de mantega). En canvi, si teniu pensat afegir-hi algun gust, ara és l’hora d’afegir-lo, abans que sigui molt espessa, perquè quedi ben barrejat però que no se us talli. Si els voleu farcir amb crema pastissera que us hagi sobrat per Sant Josep, per exemple, assegureu-vos de fer-la força espessa.
Un cop teniu el farcit preparat, el posem en una mànega pastissera i el deixeu a la nevera fins a l’hora de servir. No farciu les neules abans d’hora o us quedaran toves. Això ha de ser farcir portar a la taula.