El taller monogràfic va anar a càrrec de l’Associació Casal Claret de Vic.
El passat dijous 10 de març va tenir lloc el taller monogràfic ‘La cuina del barri. Elaboració participativa de plats senegalesos’. La recepta que van preparar les dones de Casal Claret va ser el “mafé”, un dels plats més tradicionals del Senegal. Es tracta d’un guisat elaborat amb carn, crema de cacauets i acompanyat d’arròs.
El passat novembre ja es va portar a terme un altre monogràfic de ‘La cuina del barri’, però en l’anterior ocasió la recepta elaborada va ser el tradicional cuscús de pollastre, un dels plats més populars del Marroc. A partir d’aquest monogràfic va sorgir la idea de fer un taller més extens de [CUINA MARROQUINA] i així doncs, durant aquest hivern, s’ha portat a terme un taller participatiu de 5 sessions a càrrec de les dones de Casal Claret on hem après receptes tradicionals (pa marroquí, tagín..) d’aquest país del nord d’Àfrica.
El propòsit d’aquests tallers és apropar les cuines del món, les cuines del barri a tota la població. La cuina i els fogons ens donen l’oportunitat de conèixer i apropar-nos una mica més a altres cultures. A través dels aliments, dels productes i de l’elaboració ens podem endinsar en un altre país per conèixer els seus costums.
Recepta “mafé”:
En primer lloc escalfem una mica d’oli de gira-sol en una cassola i rostim la carn, en aquest cas va ser pollastre i que anteriorment ja havien tallat a quarts. Seguidament, piquem els grans d’all i la ceba en un morter o una picadora, junt amb les pastilles Jumbo (una adaptació del popular Avecrem) amb una mica de sal i pebre negre. De moment, aquesta picada la reservem per més tard.
Un cop el pollastre ja està rostit, el retirem de la cassola i el reservem. Retirem tot l’oli i utilitzarem la mateixa cassola per començar a fer la salsa amb crema de cacauet i aigua. L’anirem removent i també hi afegirem les pastanagues juntament amb la picada que tenim reservada. Posteriorment, introduirem el pollastre i ho deixarem coure a foc lent durant 1 hora fins que quedi tot ben tendra. I per últim, afegim l’okra, un curiós fruit africà semblant a un pebrot verd que gràcies a la substància mucilaginosa del seu interior ajuda a espessir les sopes i les salses.
Bon profit!
Moltes gràcies a tots els participants.