Ingredients
- 200 grams de torró de Xixona
- Mig litre de llet sencera
- 250 ml de nata líquida
- 100 grams de sucre
- 2 sobres de quallada
Per a la decoració:
- Sucre
- Fruits secs
Preparació
Piqueu el torró com més petit millor. El podeu passar per la batedora de mà o per la batedora de vas. Hi afegiu la resta d’ingredients del flam, ho ben barregeu i ho poseu en un cassó a foc mig. Convé anar remenant sovint perquè no s’enganxi la barreja. Quan arrenqui el bull, ho retireu del foc uns moments, sense deixar de remenar i, a continuació, ho torneu a posar al foc; quan torni a bullir, pareu el foc i aboqueu la mescla als motlles.
Deixeu reposar els motlles a la nevera unes 3-4 hores. Mentrestant, podeu fer la galeta de sucre per decorar: poseu el sucre en una paella antiadherent al foc. Podeu fer-ho a foc alt, però cal tenir molta cura, perquè se us pot cremar molt ràpid .
Abans no es torni líquid, preparareu un paper vegetal o superfície antiadherent (Silpat, silicona…) i repartiu els fruits secs. Seguidament passeu a remenar el sucre. Quan tingueu el color que vulgueu i, amb molta cura de no cremar-vos, aboqueu el sucre a sobre dels fruits secs de manera que es vagi repartint. També podeu posar uns quants fruits secs per sobre i ho deixeu refredar una bona estona. Quan torni a ser sòlid, ho desenganxeu de la superfície i ho trenqueu amb una mica de gràcia.